Logo Polsstokverspringen3 Bij het NK Fierljeppen zaterdag in Jaarsveld werd door de Hollanders vier keer goud en twee keer brons bij elkaar gesprongen. Zoals te verwachten was, werd Jaco de…

Groot Nederlands kampioen met een sprong van 21.57 meter. Zijn NR dat op 22.21 mtr. staat, heeft hij echter niet kunnen verbreken. Wie wel met 20.39 mtr. zijn PR sprong was Wouter van Midden die met brons dan ook dik tevreden kan zijn. Erwin Timmerarends nam met een sprong van 19.69 mtr. de vijfde plaats in.

Bij de dames was de uitslag dé grote verrassing van de dag. Zowel Dymhie van Rooijen als Wendy Helmes moesten in Fabienne Overbeek die 16.05 mtr. sprong hun meerdere erkennen. De verschillen waren niet erg groot want Dymhie en Wendy werden resp. derde en vierde met sprongen  van 15.93 en 15,50 meter. Het enige goud voor de Friezen kwam terecht bij junior Freark Kramer met 19.85 mtr.

Junior Ricardo Faaij was met een vierde plaats de beste Hollander. De jongste springers, bij de jongens Reinier Overbeek en bij de meisjes Demi Groothedde kwamen beiden op de hoogste plaats van het ereschavot te staan met hun sprongen van 19.17 en 15.62 mtr.

Foto’s: Anno Visser