De Bodegraafse voetbalverenigingen ESTO, Rohda ’76, RVC ’33 en WDS krijgen deze zomer een nieuw voetbalveld van kunstgras. De oude velden worden voor de start van de nieuwe voetbalcompetitie vervangen door een duurzaam kunstgras voetbalveld met kurk als vulmateriaal. De aanleg gebeurt na een aanbestedingsprocedure door het bedrijf GreenFields.

Sportwethouder Knol: “GreenFields is een ervaren speler op het gebied van kunstgrasvelden. De werkzaamheden vinden in overleg met de verenigingen plaats in de zomerstop. Daarmee zijn de velden op tijd klaar voor het nieuwe seizoen en kan er veilig en verantwoord gevoetbald blijven worden.”

Het vulmateriaal van de nieuwe velden bestaat uit kurk. De keuze voor dit natuurlijke materiaal is niet alleen vanuit duurzaamheidsoogpunt ingegeven, maar ook vanwege zijn gunstige eigenschappen. De kunstgrasvelden zijn minder gevoelig voor warmte, volledig bestendig tegen water en volledig recyclebaar.

De vier huidige kunstgrasvelden zijn aan vervanging toe. Vorig jaar december stemde de gemeenteraad in met de kredietraming en het dekkingsvoorstel voor de renovatie van de velden. Ook is ingestemd met een aanbestedingsprocedure, waarbij GreenFields onlangs als beste optie uit de bus is gekomen. De werkzaamheden starten begin juni.

Foto: RTV Bodegraven