Logo Volleybal 2AIRCOHEAT/VTC Woerden heeft afgelopen zaterdag een 3-2 overwinning behaald op Leython. In de Thijs van der Polshal boog de thuisploeg een 1-2 achterstand in sets om. De thuisploeg…

begon uitstekend aan het duel tegen de bezoekers uit Leiderdorp. Met veel servicedruk, een stabiele passing en effectief aanvalsspel speelde VTC Woerden zich naar 25-22.

In de tweede set nam Leython een voorsprong met 1-4, waarna de thuisploeg bij 5-5 gelijk kwam. De bezoekers trokken uiteindelijk met 23-25 aan het langste eind. De thuisploeg opende de derde set overtuigend maar die eindigde bij 23-25 voor de bezoekers en zette de stijgende lijn van de slotfase voort in de vierde set en maakte met 25-11 korte metten met de Leiderdorpers. De vijfde set was spannend tot 8-7, daarna zagen Verlek en Van der Pluijm hun ploeg de winst binnenhalen met 15-9.

“We zijn vandaag teruggekomen van een achterstand in sets, winnen onze vierde opeenvolgende competitiewedstrijd en staan op bijna een kwart van het seizoen op de vierde plaats. En dat met een gewijzigd team op belangrijke posities. Dat is knap, laten we dat ook beseffen,” sloot Van der Pluijm positief af.