Op zondag 25 augustus is alweer de vierde editie van het Hardloopevent Harmelen. Dit event heeft drie afstanden: vijf en tien kilometer en een kidsrun van één kilometer. De routes lopen door het Harmelense polderlandschap, ideaal om een persoonlijk record te verbeteren.

Net als de andere jaren start dit hardloopfeest vanaf Recreatiecentrum H2O aan de Uithof in Harmelen. Naast hardlopen zijn er meer activiteiten: Zo is er muziek van Keemink Entertainment, gratis massages van Fysio Broekhuizen, een gratis clinic freerunning van Fast Forward Sports en shoppen kan bij De Hardloopfabriek. Iets lekkers is verkrijgbaar bij H2O.

Voorinschrijving is aan te raden, want het aantal plaatsen bij inschrijving op de dag zelf, is zeer beperkt. De KidsRun start om half twee en om twee uur gaan de andere twee afstanden van start.

Het Hardloopevent Harmelen is dit jaar voor het eerst onderdeel van het Groene Hartloopcircuit. Rondje Zegveld (30 maart), de Kamerikse Weteringloop (11 mei) en de Singelloop Woerden (17 juni) maken tevens deel uit van dit circuit.

Met deze samenwerking wil de organisatie het hardlopen in gemeente en regio stimuleren. In het totaalklassement zijn mooie prijzen te verdienen.

Foto’s: Hardloopevent Harmelen