Logo Wielrennen Het Nederlandse Sunweb wielerteam met twee Woerdense rensters heeft verrassend de wereldtitel ploegentijdrit bij de vrouwen veroverd. In het bergen was de…

ploeg met onder anderen Ellen van Dijk, Lucinda Brand, Floortje Mackaij en Sabrina Stultiens sneller dan favoriet en titelverdediger Boels-Dolmans. De winnende tijd van de Sunweb-ploeg was 55.41 min. over 42,5 km. Voor Ellen van Dijk was het al de vierde keer dat ze deel uitmaakte van de winnende ploeg. In 2012 en 2013 won ze goud met Specialized-Lululemon. Vorig jaar toen ze nog voor Boels reed, won ze met Anna van der Breggen de wereldtitel.

Het betekent de eerste gouden medaille voor de Sunweb-vrouwen op dit onderdeel. Vorig jaar ging de overwinning in Doha nog naar Boels-Dolmans. Boels-Dolmans met Chantal Blaak, Amy Pieters en Anna van der Breggen in de gelederen was wel sneller op de klim halverwege het parcours, maar de titelverdediger kon het hoge tempo in de laatste kilometers niet meer volhouden. Boels-Dolmans pakte het zilver met een achterstand van slechts 12 tellen. Het brons was voor de Spaanse ploeg Cervélo-Bigla.

Foto: PR
sunweb