Onder bijna perfecte weersomstandigheden vielen er zaterdagmiddag in Jaarsveld bij het polsstokverspringen om de Sjors Overbeek Interieurs Bokaal maar liefst vijf persoonlijke records te noteren.

Ondanks de dappere pogingen en fraaie pr’s van Rina Baas en Thomas van Midden ging dit keer Kameriker Jaco de Groot met de grootste beker aan de haal bij de Senioren. Zegvelder Paul van Meijeren kon in dit geweld geen rol van betekenis spelen en werd op eerbiedige afstand vijfde.

Wendy Helmes sprong het verst van alle Dames en bleef Fabiënne Overbeek en Joriene Baas ruim voor. Carina den Hartogh uit Woerden moest dit keer genoegen nemen met de ondankbare vierde stek.

Reinier Overbeek zag bij de Junioren als enige kan om over de twintig meter te springen. Lucas van Eijk werd afgescheept met de zilveren plak, ondank een prachtig nieuw persoonlijk record. Timon de Haay werd derde en Woerdenaar Bas van Leeuwen viel met zijn vierde plaats buiten het podium.

Bij de Jongens waren Roy Velis (goud) en Hidde van Dam (zilver) met fraaie persoonlijke records de spekkopers van deze middag. Mark van der Horst werd vereerd met de bronzen plak. Klassementsleider Guus Hoogland werd in dit geweld slechts vierde.

Bij de Meisjes bleef de bronzen medaille bij de organisatie, want Laura Maaijen legde beslag op de gouden medaille en Thalina van der Wind pakte het zilver. De overige meisjes konden niet worden geklasseerd.

Foto’s: Eric van Kordelaar

Jaco de Groot in volle concentratie