Logo Hulpdiensten Tijdens sloopwerkzaamheden in het gemeentehuis aan de Blekerijlaan in Woerden is een vloer ingestort. Dat gebeurde kort na 11.00 uur. Door de klap stortte ook…

een vloer van een lagere etage in. Een persoon is onder de vloer terecht gekomen. Met die persoon kan geen contact worden gemaakt. In verband met de ernst van het letsel komen meerdere teams van specialisten technische hulpverlening naar Woerden. De teams zijn nodig vanwege het risico dat ook een vloer van de derde etage kan instorten. Inmiddels is er ook een traumahelikopter geland.

Het stadhuis wordt momenteel gedeeltelijk gesloopt om vervolgens te worden herbouwd. De sloopwerkzaamheden houden onder meer in dat er een etage van het pand wordt afgehaald.

Update:

13.29 uur: Er zijn veel hulpverleners van buiten Woerden aanwezig. Specialisten brengen de situatie van het gebouw in kaart. Het gebied is inmiddels vergroot i.v.m. verder instortingsgevaar.

14.09 uur: Ook het onderzoek van het pand vraagt tijd. Raadsleden zijn gekomen om te zien hoe de redding verloopt. Nog steeds geen duidelijkheid over of het slachtoffer nog leeft.

14.30 uur: Het ingestorte pand is ook vanuit een politiehelikopter bekeken. Betreden van het gebouw is nog onmogelijk. Er worden mogelijk kranen ingezet om verder instorten te voorkomen.