Logo DOS UtrechtIn een verzorgingshuis in Vianen is vannacht Tonny van der Linden overleden. De 24-voudig international en oud-aanvaller van DOS is 84 jaar geworden. Hij was al geruime tijd ziek.

Hij speelde tussen 1952 en 1967 voor DOS. In 1956 maakte hij de eerste eredivisietreffer ooit en twee jaar later leidde hij DOS, de voorloper van FC Utrecht naar de landstitel waar hij in de jaren 50 en 60 in totaal 207 eredivisiedoelpunten voor DOS maakte.

In het seizoen 1957/1958 maakte hij ook de enige treffer in het kampioenduel met Sportclub Enschede van vedette Abe Lenstra.

Met zijn grote aantal treffers staat Van der Linden op de vijfde plaats van de topscorerslijst aller tijden van de eredivisie. Topclubs in binnen- en buitenland wilden hem dolgraag inlijven, maar zijn bescheidenheid en angst voor het onbekende stonden hem een loopbaan lang in de weg. Voor de stad Utrecht bleef hij een sporticoon, net zoals plaatsgenoot Anton Geesink. Nog maar een paar jaar geleden werd er een speciale opera uitgevoerd in de wijk Zuilen waarin het leven en de carrière van hun held, Tonny van der Linden centraal stond.