Logo Kunstgras Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat sporten op kunstgrasvelden die zijn ingestrooid met rubbergranulaat verantwoord is. In rubbergranulaat zitten heel veel…

verschillende stoffen, maar deze komen slechts in zeer lage hoeveelheden uit de korrels vrij. Dat komt doordat de stoffen min of meer in het granulaat zijn ‘opgesloten’. Hierdoor is het schadelijke effect op de gezondheid praktisch verwaarloosbaar.

De gemeente Woerden en de KNVB vinden het belangrijk dat kinderen en volwassenen veilig en gezond kunnen voetballen op kunstgrasvelden en hebben vertrouwen in de deskundigheid van het RIVM. De GGD onderschrijft deze conclusie en adviseert kinderen en ouders om vooral te blijven sporten. Niet alleen omdat het veilig is, maar het is bovendien ook gezond: lichaamsbeweging is erg belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen.

Heeft u vragen over de resultaten van het onderzoek naar rubbergranulaat op kunstgrasvelden? Het RIVM heeft een publieksinformatielijn geopend: 0800-0480 en op YouTube een filmpje geplaatst:

{embed:youtube:ywo6uMPJsgI}