Logo Bodegraven In navolging van SC Woerden en VEP maakt voetbalvereniging Bodegraven met ingang van het volgende seizoen met prestatief voetbal ook een overstap naar het…

zaterdagvoetbal. Dat is de uitkomst van de extra ledenvergadering afgelopen woensdagavond. Bodegraven kampt met een terugloop van leden en ziet in het zaterdagvoetbal meer toekomst voor de vereniging. Door de overstap wordt de klassieke dorpsderby tussen Bodegraven en ESTO ten grave gedragen.

Echter een andere interessante derby komt daarvoor eventueel terug. En dat is een opmerkelijke, namelijk die tussen Bodegraven en Rohda ’76. In 1976 scheidde de zaterdagafdeling van Bodegraven zich af om later verder te gaan als Rohda ’76. Als Rohda ’76 vierdeklasser blijft, is de kans groot dat Bodegraven en Rohda ’76 elkaar gaan tegenkomen in de competitie. Voor zondag 11 maart is de laatste derby in competitieverband tussen Bodegraven en ESTO gepland. ESTO is dan nog de gastheer voor de dorpskraker. En dus voor de laatste keer.

Foto: André van Egdom
bodegraven