Om vv De Meern uit het slop te trekken, wil het bestuur graag de leden betrekken bij de toekomst van de club. Het paradepaardje, het zondagelftal presteert ondermaats en is van de derde divisie afgezakt naar de eerste klasse en ook daar blijven de resultaten achterwege. Dat komt onder meer door blessures en pech, maar ook door minder inkomsten van sponsors en mede daardoor is het ook niet mogelijk om goede spelers van buitenaf aan te trekken.

Om er met eigen aanwas weer bovenop te komen kan enkele jaren duren en betekent ook waarschijnlijk terug naar de tweede klasse. Ook is de trend om niet meer op zondag, maar liever op de zaterdag te spelen.

De hamvraag is nu of De Meern door moet gaan met een zondag- en een zaterdag eerste elftal. Nu zijn de velden van De Meern op zaterdag overvol en op zondag is er nog ruimte genoeg, omdat de jeugd liever op zaterdag dan op zondag speelt.

Voor al deze vragen wil het bestuur samen met betrokken leden een oplossing proberen te vinden. Op dinsdag 28 januari is er een informatiebijeenkomst in de kantine van De Meern.