Afgelopen zaterdag speelden de dames van VTC Woerden in Houten tegen Taurus. Op papier een spannende wedstrijd: de teams zijn directe concurrenten en VTC wist in de thuiswedstrijd van de Houtense ploeg te winnen. De Woerdense dames konden de wedstrijd dan wel denderend openen, maar daarna ging het spelletje als de bekende nachtkaars uit. De wedstrijd werd verloren met 3-1.

Het begin van de eerste set bewees dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren: tot 10-10 gingen beide teams gelijk op. Vanaf dat moment snelde VTC naar de setwinst en die werd dan ook keurig binnengehaald: 17-25.

Taurus was wakker geschud en pakte in de tweede set direct de leiding en stond die ook niet meer af: 25-15.

In de derde set kon de Houtense ploeg opnieuw weglopen. Via 6-9 en 8-14 kwam VTC op een 11-20 achterstand. Na time-outs en een spelerswissels wisten de Woerdenaren de stand een wat dragelijker aanzien te geven. Het gat was echter te groot en de derde set ging ook verloren: 25-19.

Ook in de vierde set bleef Taurus de lakens uitdelen. Aan Woerdense kant was er gebrek aan rust en vertrouwen in eigen kunnen en bleek al het kruid verschoten. VTC kon heel weinig tegenstand meer bieden en verloor deze set met overduidelijke cijfers: 25-7.