De bewonersgroep ‘Ik woon en werk bij Schiphol’ heeft een brandbrief geschreven aan premier Rutte en minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur. De groep is teleurgesteld dat zij niet mag meepraten over de toekomst van de luchtvaart en vindt dat er alleen geluisterd wordt naar klagende omwonenden, schrijft NH Nieuws. De bewonersgroep vertegenwoordigt omwonenden die wel blij zijn met Schiphol.

Tegenstanders noemden de nieuwe bewonersorganisatie ‘onbetrouwbaar’. De webpagina van de petitie was namelijk geclaimd en betaald door de Vereniging Nederlands Cabinepersoneel, de vakbond voor stewards en stewardessen, waar ook de initiatiefnemer lid van is.

Ook vinden de tegenstanders dat voorstanders van de groei van Schiphol al genoeg vertegenwoordigd zijn, door onder andere KLM en Schiphol zelf. Ondanks het wantrouwen van andere bewonersgroepen zet ‘Ik woon en werk bij Schiphol’ haar plannen door en wil het een stem in het overleg met de minister over de toekomst van de luchtvaart in Nederland.

Die stem krijgt de groep niet en daarom beklaagt zij zich nu in een brandbrief aan het kabinet.