Logo AftrapNa de onverwachte nederlaag van Sportlust tegen Heerjansdam kunnen de rood-witten het besmeurde blazoen weer oppoetsen in de thuiswedstrijd tegen Nieuw Lekkerland.

Op sportpark Cromwijk zal er door de team van Patrick Loenen fel gestreden moeten worden om de achterstand op de koploper niet verder te laten oplopen. Maar ook de bezoekers staan nog dichter bij de top, dus zal het een spanende wedstrijd kunnen worden.

Voor VEP staat de streekderby tegen Bodegraven op het programma. Al zo’n zestig jaar kruisen beide teams regelmatig de degens. Dat leverde vaak enerverende wedstrijden op met strijd en spanning. Het laatst in het seizoen 2023-2014. Bodegraven degradeerde toen, maar won wel twee keer van VEP. Ook nu staan de zwart-witten hoger op de ranglijst. Kennelijk tegen Bodegraven geen garantie voor de winst. sportpark Cromwijck, aanvang half drie.

Dan een stadsderby: SC Woerden moet de reis naar Zegveld maken om tegen Siveo te gaan strijden. Een fel gevecht om de punten en de stand op de ranglijst, zo is de verwachting. SC Woerden won eclatant met 6-0. Siveo kwam niet in actie wegens het plotseling overlijden van een lid van de vereniging. Leidsman om half drie op de Beemd aan de Milandweg is scheids Van Egmond.

Kamerik is gastheer van de Drieburgse en Waardense voetballers van WDS. Na de zevenklapper tegen Sportief van vorige week kan je niet zeggen dat de Kamerikers de weg naar het doel niet kunnen vinden. Maar WDS is een ‘koekie’ van een iets ander soort deeg. De Driebruggenaren zullen zich niet zomaar naar de slachtbank laten leiden. De stand op de ranglijst wijst op voorhand op een spannend potje. Aanvang kwart voor drie op sportpark Mijzijde aan de Overstek.