Logo Voetbal 6Enige wisselvalligheid is VEP tot nu toe niet vreemd. Tegen Linschoten en Sportief werd ronduit matig gespeeld. De ontmoetingen met WDS en Rohda76 lieten een beter en…

geïnspireerder VEP zien. Zaterdag staan de zwart-witten tegenover koploper Gouda. Geen gemakkelijke opgave. Gouda eindige vorig seizoen als vierde in een Rotterdams getinte afdeling. De nacompetitie leverde geen promotie op. Dit seizoen gaan de Gouwenaren opnieuw op zoek naar de derde klasse. Aanvang half drie in het Groenhovenpark in Gouda.

De blauw-witten van SC Woerden ontvangen in eigen huis de blauw-witten van Moerkapelle. Door de eclatante winst en demonstratie van vorige week plus de verrassende uitslagen van de andere ploegen zijn de mannen van Marco Gerling en Roald Blok inmiddels gestegen naar de – weliswaar gedeelde – tweede plaats op de ranglijst en is het consolideren van die fraaie stek nu de eerste opdracht. Scheids Blaak fluit om half drie de wedstrijd in gang op de Steinhagenseweg.

Sportlust zit in een flow en die moeten de Rood-witten van Patrick Loenen zien vast te houden in de uitwedstrijd tegen voetbalvereniging Gelukvolgels uit Zwijndrecht (VVGZ). Gezien de ranglijst moet dat te doen zijn, maar ja, de bal is rond en andere clichés doen weer opgeld. Sportpark De Noord aan het Noordpark is vanaf drie uur het strijdtoneel.

De plaatselijke kraker van deze zaterdag is ongetwijfeld de ‘burenruzie’ tussen Kamerik en Siveo. Beide teams wonnen vorige week hun wedstrijd, dus zijn zeer gemotiveerd om de zegereeks voort te zetten. Maar er kan er uiteindelijk maar één winnen. De neutrale toeschouwer hoopt natuurlijk dat bij de teams van Patrick de Ruijter en Bjorn van Muylwijk de wil om te winnen groter is dan de angst om te verliezen. Op Sportpark Mijzijde aan de Overstek wordt er om kwart voor drie afgetrapt.