Logo Chris van Iersel Chris van Iersel van LijstvanderDoes uit Woerden wil dat een stadsecoloog wordt geraadpleegd bij het herplanten van openbaar groen. De partij heeft haar…

zorgen geuit nu blijkt dat er in het Woerdense Molenvliet bloeiende struiken zijn weggehaald. Dat is onder meer het geval in de omgeving van de Gamma. LijstvanderDoes spreekt van een kaalslag. De partij heeft over de kwestie vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Het college wordt onder meer gevraagd op welke wijze ook voor de langere termijn rekening wordt gehouden met bestuivende insecten, vogels en biodiversiteit en of het hoofdzakelijk financiƫle overwegingen zijn geweest die hebben geleid tot het weghalen van de struiken.

Het is niet de eerste keer dat LijstvanderDoes tegen het groenbeheer van de gemeente Woerden in opstand komt. Eerder al maakte de partij bezwaar tegen het tegelijkertijd snoeien van een reeks knotwilgen, waardoor insecten niet meer bij de bomen terecht kunnen, in plaats van het om-en-om snoeien.