Logo Stichting Kapel Weddesteyn ‘Als deze leerlingen de toekomst van Woerden zijn, dan geeft dat hoop’ aldus burgemeester Molkenboer, die op uitnodiging van de Stichting Kapel Weddesteyn het project…

‘Vrede voor de Vluchteling’ mocht inleiden. Aandachtig luisterden een kapel vol kinderen van groep 7 en 8 en belangstellenden hoe lovend de burgemeester was over het initiatief om samen, jong en oud, bezig te zijn met hoe we vrede kunnen brengen in een tijd waarin vijf maal zoveel mensen als er in Nederland wonen op de vlucht zijn en op zoek zijn naar vrede. ‘Bij jullie begint de vrede’, benadrukte Molkenboer.

Zingend en dansend werd de vrede in een tot theater omgebouwde kapel uitgebeeld en klonk het lied van Ali B en Marco Borsato: ‘Wat zou je doen als ik in Bagdad woonde…? En toen het gedicht van de stadsdichter Mathilde Kapitein werd voorgedragen door haar broertje Ruben, gingen de handen op elkaar. ‘Meer dan indrukwekkend heb ik de afsluiting van de vredesweek gevonden’, zo zei stichtingsvoorzitter Molenkamp, in zijn dankwoord.

Foto’s: Henk Wit