Logo VriendenschaarDe korfballers van Vriendenschaar uit Bodegraven speelden zaterdag in Waddinxveen het alles-of-niets duel tegen Korbis. Voor het cruciale duel zette Vriendenschaar-coach Van Drongelen…

– door de vele blessures binnen zijn selectie – noodgedwongen opnieuw de gestopte RenĂ© van Leeuwen in. Samen met de al eerder van stal gehaalde Ron Koster bracht Van Drongelen zodoende de nodige routine in zijn ploeg.

Een feller Vriendenschaar nam direct qua scores de regie van de wedstrijd in handen. Binnen 10 minuten hadden de Bodegravers al een gaatje geslagen: 1-6. Daarna ontspon zich een spannende en gelijkwaardige strijd. Soms wist Korbis het gaatje weer wat kleiner te maken, maar Vriendenschaar wist toch een 9-13 ruststand te bewerkstelligen.

Na rust hadden beide ploegen meer moeite het gat in de korf te vinden. Bij 14-16 werd de van een blessure teruggekomen Bart Vermeij ingebracht. Vermeij scoorde al snel tweemaal achter elkaar en forceerde daarmee een beslissende voorsprong.

Binnenkort wordt de veldcompetitie hervat en dan zal Vriendenschaar opnieuw aan de bak moeten om daarin het 2e klasserschap veilig te stellen.