Logo VriendenschaarDe Bodegraafse korfbalclub Vriendenschaar boekte zaterdag een derde competitiezege. De Bodegravers deklasseerden hekkensluiter HKC met 23-14. Alleen de eerste 15 minuten…

konden de Utrechtenaren Vriendenschaar bijbenen. Maar toen Lars Boot en Emma van Wensveen een gaatje van twee doelpunten (5-3) sloegen, was het gedaan voor het erg pover spelende HKC.

In rap tempo snelde Vriendenschaar naar een voor HKC onoverbrugbare achterstand van 13-5 bij rust. In de tweede helft bleef het krachtsverschil groot. Vriendenschaar gaf HKC geen enkele kans dichterbij te komen. Met vijf treffers joeg de goedspelende Lars Boot voor Vriendenschaar de meeste treffers door de korf. Ook bij strafworpen bleek hij een vaste hand te hebben.

Trainer John van Duuren was na afloop nog niet helemaal tevreden over het spel van zijn ploeg. Van Duuren die het roer overnam van Bert van Drongelen vond dat Vriendenschaar toch onnodig tegentreffers incasseert. Door de overwinning op HKC heeft Vriendenschaar wat meer lucht gekregen om uit de gevarenzone te blijven.