Logo VriendenschaarAfgelopen zaterdag speelden de korfballers van Vriendenschaar in Bodegraven tegen Korbis uit Waddinxveen. Voor Korbis stond er niets meer op het spel, maar de Waddinxveners waren…

natuurlijk niet voor niets naar Bodegraven gekomen. Beide ploegen kennen elkaar door en door en zijn zeer aan elkaar gewaagd.

Na de 0-1 uit een strafworp was het Vriendenschaar dat met vlotte combinaties uitliep naar 7-2. Een heerlijke start, een heerlijke voorsprong die in een mum van tijd teniet gedaan werd door Korbis: 7-7. Vriendenschaar kreeg de flow weer terug en liep weer uit tot 11-8. Echter in de laatste drie minuten voor rust kwam Korbis nog terug tot 11-10.

Het scoreverloop in de tweede helft ging op en neer. Bij 13-13 was het Korbis dat weer op voorsprong kwam. Dit ging zo door tot 17-17. Daarna scoorde telkens Vriendenschaar eerst en volgde Korbis. Bij 21-20 en inmiddels bijna tijd, scoorde Emma van Wensveen de 22-20. En bij 23-20 was het gespeeld. Korbis kon niet meer langszij komen. Vriendenschaar maakte het in de laatste minuten af en bepaalde de eindstand op 25-20.

Vriendenschaar heeft lijfsbehoud nog in eigen hand. Als Vriendenschaar komende zaterdag in Den Haag medeconcurrent GKV verslaat of gelijkspeelt blijft het 2e klasser.