Logo VriendenschaarDe korfballers van het Bodegraafse Vriendenschaar speelden zaterdag in Nieuw Vennep tegen Kios. Ondanks dat iedereen wist hoe belangrijk deze vier punten wedstrijd vandaag zou zijn…

bleek dat nauwelijks uit het vertoonde spel van Vriendenschaar. Tot 4-4 ging het gelijk op, daarna sloeg een beter en feller spelend Kios een gaatje en gaf dit niet meer weg. De ruststand van 8-7 viel daarom eigenlijk nog niet eens tegen. Er waren wat persoonlijke fouten gemaakt waardoor Kios het alleen maar nog makkelijker werd gemaakt. Er moest en zou nu uit een ander vaatje getapt moeten worden.

Helaas kwam de vlam pas in de pan nadat het maximaal aantal wissels van vier was ingebracht. Vriendenschaar was zeker de bovenliggende partij in de eindfase, maar Kios gaf het niet meer weg.

De eindstand van 16-14 houdt in dat Vriendenschaar blijft steken op 9 punten op plek 7. En dat zou degraderen betekenen. Met nog drie wedstrijden te gaan valt er weinig meer te rekenen. Er moet gewoon volgende week tegen Kinderdijk gewonnen worden.