Logo VriendenschaarDe korfballers van het Bodegraafse Vriendenschaar speelden zaterdag thuis tegen DVS’69 uit Hendrik-Ido-Ambacht. Op topscorer Rianne Kwakernaak na, bleven de anderen onder hun…

niveau qua score. Het kwartet waar Rianne Kwakernaak deel van uit maakte heeft het natuurlijk wel goed gedaan, door steeds de doeltreffendste dame goed in stelling te brengen. Daar lag het niet aan, het eerste aanvalskwartet zat gewoon niet goed in de wedstrijd. Rommelig, matige schoten en geen duidelijke aanvalsopzetten. Het sterke DVS had haar zaakjes wel goed voor elkaar.

Vriendenschaar begon nog wel zo aardig. Tot 6-6 was het een gelijkopgaande strijd. Daarna was het toch DVS dat het initiatief naar zich toetrok. De 8-11 ruststand was zeker nog niet onoverkomelijk. En zelfs toen het gaatje een gat van zes doelpunten werd, knokte Vriendenschaar nog wel voor wat het waard was. Het lukte alleen niet meer om langszij te komen.

Via 12-16 werd een eindstand bereikt van 15-18. Voor Vriendenschaar betekent dit dat de koppositie uit zicht is en helaas de degradatieplekken op één punt verschil erg in de buurt komen.