Logo Vriendenschaar De Bodegraafse korfbalvereniging Vriendenschaar heeft het nieuwe seizoen roken in de ban gedaan. Volgens onderzoek van de Hartstichting is 89% van de…

Nederlandse bevolking voor compleet rookvrije sportverenigingen.

Van de huidige leden bij Vriendenschaar is er vrijwel niemand die op trainingsavonden of op zaterdag met een sigaret op het complex te vinden is. Het beleid zal nu dan ook in de praktijk voornamelijk van toepassing zijn op bezoekers van de vereniging.

Tegenstanders die op bezoek komen en een sigaretje willen opsteken zullen vriendelijk verzocht worden om dit te laten of om dit buiten het complex te doen. Rokende supporters langs de lijn staan volgens voorzitter Mike Lina eveneens haaks op deze overtuiging en zullen worden gewezen op de last die leden en andere bezoekers van hun rook ondervinden.

Door het weren van sigaretten op het sportcomplex sluit Vriendenschaar aan bij het nationale initiatief de Rookvrije Generatie. De Rookvrije Generatie is een initiatief dat ook ondersteund wordt door het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV).

Foto: RTV Bodegraven
Voortzitter Mike Lina van Vriendenschaar Rookvrij
Vriendenschaar