Logo Vriendenschaar In de derde competitiewedstrijd bleef korfbalclub Vriendenschaar uit Bodegraven met lege handen staan. Nexus, een tegenstander waarmee Vriendenschaar wellicht…

later nog moet strijden voor lijfsbehoud, was met 16-14 te sterk.

Het spel van Vriendenschaar was vanaf de start van de wedstrijd niet doeltreffend genoeg. In de aanval was er sprake van veel gemiste kansen en één-schots-aanvallen, waardoor de bal iedere keer snel weer terugging naar de aanval van de tegenstander.

Zo hadden de Schiedammers, zeker in de eerste helft van de wedstrijd, meer balbezit, meer kansen en meer goals. Bij rust stond Vriendenschaar op een 8-5 achterstand.

Direct na rust werden drie wissels ingezet, waaronder de 15-jarige Lineke Verploeg die tijdens haar debuutwedstrijd in het eerste direct een goal wist te maken. Een knappe prestatie.

Ook bij de rest van Vriendenschaar leken de ballen na rust beter te vallen, maar ook het sterk als één team spelende Nexus bleef scoren. Vriendenschaar kwam nog wel dichterbij wat de eindstand op 16-14 bracht: een uitslag die echter meer spanning doet vermoeden dan er daadwerkelijk was.

Foto: RTV Bodegraven
vriendenschaar