Logo FC OudewaterFC Oudewater voetbalde dinsdag thuis voor de Rijnmondcup tegen FC Perkouw uit Berkenwoude. Het werd een wedstrijd in een hoog tempo en het werd al snel na de aftrap 1–0 toen…

Bart Griffioen een geblokt schot voor zijn schietgrage voeten kreeg, dit na pas 7 minuten voetbal. Vier minuten later was het Vrolijk die na een combinatie met Goede de 1–1 liet aantekenen.

Na de rust ging Vrolijk vrolijk door met scoren. Geklungel in de Oudewaterse defensie resulteerde in weer een doelpunt voor genoemde spits van Perkouw: 1-2 in de 47 minuut. Bij de 1-3 kon de enige fout van scheidsrechter Lingen worden genoteerd, een doorloopbal mocht ongestraft worden ingeschoten door weer de nummer 14. Een mooie lob van Gijs Kautz verraste doelman Edwards en belandde op de dwarsligger, de teruggekomen bal werd alsnog ingeschoten, helaas voor de Geelbuiken werd er buitenspel geconstateerd. Vrolijk ging wel door, zijn vierde klapte in de 75e minuut tegen de touwen: 1-4.

Oudewater kon toch weer iets terug doen, Nick v.d. IJssel tikte de 2–4 binnen. Uiteindelijk was het Perkouwer Vries die de laatste treffer voor zijn rekening nam: 2-5 in de 78e minuut.