Logo VSTS BodegravenNa een paar keer te hebben verloren speelden de volleybalsters van VSTS zaterdag in Nieuwegein tegen Telecombinatie/NVC. Beide teams hielden elkaar goed in evenwicht.

De eerste set werd door hard werken in het voordeel van VSTS beslist, met 27-29. De tweede set nam de thuisploeg het voortouw en sloeg een gaatje wat niet meer weggegeven werd: 25-19. In de derde set nam VSTS het initiatief en met hard werken en een goede serviceserie van Mirjam van der Kruk werd NVC nu aan de kant gezet met 17-25. Helaas volgde NVC dit goede voorbeeld door hetzelfde terug te doen in de vierde set omdat VSTS zelf onnodige fouten maakte. NVC profiteerde en ging er met de setwinst vandoor.

Een beslissende vijfde set was nodig om een winnaar aan te wijzen. VSTS keek al gauw tegen een 4-0 achterstand aan. Yvonne Vink kwam binnen de lijnen en deed dit ook na een foutservice van de overkant en zorgde dat de stand weer gelijk werd getrokken. VSTS had de flow weer te pakken en liet merken dat het beter was dan NVC en won de set overtuigend met 9-15. Zo pakte het een zwaarbevochten 2-3 overwinning.