Logo Volleybal VTCAIRCOHEAT/VTC Woerden heeft afgelopen zaterdag met 1-3 gewonnen van de reserves van Zaanstad. De nummer laatst van de ranglijst maakte het de Woerdense formatie bij…

vlagen moeilijk, zeker in de eerste twee sets.

De bezoekers openden overtuigend en trok uiteindelijk met 20-25 aan het langste eind. Het begin van de tweede set was daarna voor de hekkensluiter, die brutaal een 5-2 voorsprong nam. De Woerdense formatie boog de nadelige marge om in een 6-8 voorsprong, maar incasseerde vervolgens een serviceserie waardoor het 11-8 werd. Na een 13-13 tussenstand, bleven de bezoekers worstelen met hun eigen spel en de weerstand van Zaanstad. Het leidde tot 25-23 verlies.

In de derde en vierde set was het verzet van de thuisploeg vrij snel gebroken. De thuisclub kon het allemaal net niet meer bijbenen, waardoor VTC Woerden ook niet meer in de problemen kwam en onder aanvoering van de veel met haar service, blokkering en aanval scorende Michelle Verhees werd via tweemaal 14-25 de overwinning veilig gesteld. Ander lichtpunt was de rentree van Michelle Korstanje binnen de lijnen, na enkele maanden blessureleed.