Afgelopen zaterdag vertrok het damesteam van VTC Woerden naar Den Haag om aan te treden tegen Kalinko. De eerste set werd wat onzeker begonnen en keek al snel tegen een achterstand aan die niet meer werd goedgemaakt: 25-16.

In de tweede set proberen de dames zich de wedstrijd in te vechten. Tevergeefs, want ook in deze set komt de Woerdense ploeg al snel op een achterstand van 2-8. Wanneer de achterstand oploopt naar 7-15, vindt coach Joost Roede het tijd voor een paar wissels. De bezoekers vocht terug, maar de thiusclub ging er toch met de set vandoor: 25-20.

De flow werd vastgehouden in de derde set en VTC kwam op een 5-0 voorsprong. Gedurende de hele set bleef VTC het spelletje bepalen, moest Kalinko achter de feiten aanlopen en ging de set naar de Woerdensen: 18-25.

VTC wist de goede inzet ook aan te houden in set vier. In de openingsfase komen de dames op 4-1 voorsprong en weten die voorsprong vast te houden tot aan de slotfase van de set. Maar dan zette Kalinko nog een tandje bij. Bij 23-23 kon VTC het echter niet waarmaken en leverde die set in met 25-23 en verloor de wedstrijd met 3-1.