Logo Volleybal VTC Zaterdag 8 december, de sint en zijn pieten hebben het land verlaten, maar toch konden de dames van AIRCOHEAT VTC Woerden het niet laten om nog wat punten…

cadeau te doen aan de dames van PDK Huizen. VTC verloor met 2-3 (24-26, 25-22, 25-18, 22-25, 15-17) en deed zichzelf hiermee tekort.

Voor beide teams was het een belangrijke wedstrijd. Waar Huizen graag van de laatste plek wilde afkomen, was Woerden van plan om de winnende reeks voort te zetten en hiermee een positie in de middenmoot te verstevigen. Helaas pakte dit anders uit.

VTC speelde de gehele wedstrijd te wisselvallig, bouwde regelmatig een mooie voorsprong op maar gaf dit vervolgens ook gemakkelijk weer weg.

Waar coach Van Rees vooraf benadrukte dat er als team gespeeld moest worden, lieten de dames dit na. Ondanks het harde werken kon Woerden als team het niveau niet constant vast houden. Individueel werden er nog wel mooie prestaties geleverd, zo liet Rosa Helmantel zien dat ze het niveau van de tweede divisie prima aankan. Ook was er bij vlagen wel mooi samenspel te zien met goed verdedigend werk en harde aanvallen aan het net, maar het was net iets te weinig voor een overwinning.

Foto’s: Henk Wit