Afgelopen zaterdag kwam koploper Armixtos op bezoek bij het damesteam van VTC Woerden. Het gespannen begin van de thuisploeg gaf de Amsterdammers de kans om sterk uit de startblokken te komen. Gedurende de wedstrijd wisten de Woerdenaren steeds beter spel neer te zetten maar de opponenten bleken te sterk. De wedstrijd werd verloren met 0-4.

De bezoekers openden de set met een sterke service die de dames van VTC Woerden niet direct onder controle wisten te krijgen. Aan Woerdense kant werd er wel geknokt, maar de eerste set ging verloren met 12-25.

In de tweede set kreeg VTC wat meer grip op de service van de tegenstander. Echter maakte het hoge Amsterdamse blok het lastig voor de Woerdense dames om te scoren. Ook de tactisch geplaatste ballen werden door de bezoekende ploeg opgelepeld. Ook de tweede set ging verloren: 14-25.

Met een hernieuwde moed werd begonnen aan de derde set. De vechtersmentaliteit keerde terug en de Woerdense dames wisten zelfs even op voorsprong te komen met 13-11. Armixtos nam het stokje van VTC over en pakte een voorsprong van 15-20. De Woerdense dames wisten zich terug te vechten tot 20-21, maar helaas bleek de inhaalrace niet genoeg: 20-25.

In het begin van de vierde set gingen beide ploegen even gelijk op, maar bij 10-12 sloegen de Amsterdammers toch weer een gaatje: 12-17. Gedurende deze laatste set konden de Woerdense dames dit gat niet dichten en hun kruit was verschoten. De vierde set ging verloren met 19-25 en daarmee de wedstrijd met 0-4.

Foto’s: Anno Visser