Afgelopen zaterdag trok de Woerdense ploeg naar Amersfoort om aan te treden tegen de nummer drie op de ranglijst: AVV Keistad. De Amersfoortse ploeg verloor in de competitie nog maar twee wedstrijden, maar toch wisten de Woerdense dames hen een punt af te snoepen.

In de eerste set pakten de Amersfoorters de controle en kon VTC moeilijk grip krijgen op het hoge tempo. De eerste set ging verloren met 25-17.

In de tweede set probeerde Woerden meer grip op de wedstrijd te krijgen. Dit lukte halverwege de set. Die werd weliswaar verloren met 25-17, maar de bezoeksters hadden de controle terug.

Dat de Amersfoorters moeite hadden met het Woerdense spel bleek in de derde set. VTC kon punten scoren, waardoor het gelijk opging. Op 24-24 waren beide teams gebrand op de winst. Lange rally’s volgden, maar het waren de Woerdenaren die de gaatjes wisten te vinden in het Amersfoortse veld. De derde set ging dan ook naar VTC met 24-26.

In de vierde set lukt het de Amersfoorters pas weer om het spel te versnellen. Ook met behulp van de wissels kon VTC dat tij niet keren. De vierde set ging verloren met wederom 25-17 en daarmee ook de wedstrijd met 3-1.