Afgelopen zaterdag speelden de dames van VTC Woerden tegen volleybalvereniging Irene in Bilthoven.

Al vroeg in de eerste set wist VTC Woerden de regie over het spelletje te pakken en ging de eerste set met 21-25 naar de bezoekers.

In de tweede set zag Irene kans een tandje bij te schakelen en op een voorsprong van 4-1 te komen. Dat de ploeg uit Woerden de wedstrijd niet zo maar uit handen liet nemen werd ineens duidelijk. Ook deze set werd getekend door een goede servicedruk. Irene bleef kansloos en ook de tweede set ging naar de Woerdense dames: 19-25

In het begin van de derde set stoof VTC weer voorbij Irene: 12-6. Maar de thuisclub vocht zich terug en greep de derde set met 25-22. Ook de vierde set werd een prooi voor de ploeg uit Bilthoven: 25-23.

Er kwam een beslissende vijfde set aan te pas om de winnaar van de wedstrijd te bepalen. De Woerdense ploeg kon elkaar eindelijk weer vinden en pakte een kleine voorsprong bij 5-8. Ondertussen liepen de onderlinge emoties hoog op. Ondanks het tumult pakte VTC Woerden de vijfde en beslissende set met 11-15 en won daarmee de wedstrijd met 2-3.