Thuis spelen kan soms een voordeel zijn, maar afgelopen zaterdag was voor de speelsters van VTC Woerden niet het geval. Het beeld van de wedstrijd was dat…

Woerden rommelig en vooral tegen zichzelf speelde. Hiervan kon Leython profiteren en hun eigen spelletje uitvoeren. Ondanks dat bleef de thuisploeg wel vechten en bleef het puntenverschil beperkt. In de sets waren er steeds momenten van aanhaken, zoals op 12-12 in de eerste set door vier punten op rij te maken. Ook in de tweede set werd het nog 23-24, maar Leython pakte toch steeds de setwinst.

Vervolgens kwam de bijna beruchte derde set. Tegen het einde van die set stond het nog 17-20 voor Leython, maar VTC won de set met behulp van twee goede serviceseries. Het geloof bij de speelsters kwam terug en hoewel het spel er niet veel beter op werd, maakte VTC alleen minder fouten en kon het ook vaker een mooie actie laten zien. Dit resulteerde in drie setpoints, maar allen werden weggewerkt en dit leidde tot een winnend matchpoint voor Leython en was de strijd gestreden. Een abrupt einde, waar velen nog van een vijfde set uitgingen.