Afgelopen zaterdag vertrok VTC Woerden naar Koog aan de Zaan om aan te treden tegen de reserves van Zaanstad, de nummer twee op de ranglijst.

In de eerste set liep VTC een kleine achterstand op. Deze wisten de dames snel weg te werken met een paar tactisch geplaatste ballen, maar in de slotfase trok Zaanstad, ondanks een sterk vechtend VTC, een sprintje waardoor de eerste set verloren ging met 25-19.

De tweede set werd door VTC goed gestart en kwamen snel op voorsprong. Een sterke serviceserie van Zaanse kant bracht via een tussenstand van 7-15 ook de tweede set bij de thuisploeg: 25-17.

In de derde set kende VTC een vliegende start. Lynn Nawijn serveerde uitstekend en op eigen kracht kon de Woerdense ploeg dit uitbouwen naar 17-10. Door sterk verdedigend werk en goed oplossend vermogen wist de jonge ploeg van VTC set drie te winnen met 17-25.

Het begin van de vierde set bewees dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. Tot halverwege de set ging het redelijk gelijk op en waar VTC eigenlijk maar één punt achter liep. Na 15-13 hield het echter op voor bezoekers. Ook de wissels aan Woerdense kant konden het tij niet keren. Set vier ging naar Zaanstad met 25-17.