Afgelopen zaterdag speelden de dames van VTC Woerden de thuiswedstrijd tegen NVC. Een belangrijke wedstrijd, waarbij winst meer afstand zou geven van de degradatieplaatsen, waar er door NVC één van werd bekleed. Helaas wisten de dames niet te presteren onder deze druk en verloren de wedstrijd met 0-4.

Door een vliegende start bepaalden de Woerdenaren de eerste helft van de eerste set. Helaas bij 13-13 moesten zij de regie uit handen geven door een sterke service van Nieuwegeinse kant. NVC bleef de servicedruk opvoeren en waar VTC niet onderuit kon komen. De eerste set eindigde in 16-25.

Begin tweede set moest de thuisclub nog even herstellen, maar via 10-10 en 16-20 ging de winst in de tweede set naar de bezoekers met 22-25.

In de derde set bleef NVC de lakens uitdelen en met een stand van 20-25 was ook de derde set voor NVC.

Met een 0-3 achterstand was er geen druk meer op de ketel. Dat is terug te zien in de stand: halverwege de vierde set staan de dames met 16-11 voor. Een voorsprong die zelfs in stand werd gehouden tot aan 21-16. Maar NVC schroefde echter een paar tandjes bij en de winst ging met 23-25 naar Nieuwegeiners.

Daarmee verloor VTC Woerden niet alleen de wedstrijd met 0-4 maar ook de tiende plaats op de competitieladder.

Foto’s: Anno Visser