Voor het herenteam van volleybalclub VTC stond zaterdag de uitwedstrijd tegen de reserves van US uit Amsterdam op het programma. In de eerste set begon US sterk en keek VTC al snel tegen een achterstand van vijf punten aan. De bezoekers lieten zich overrompelen, mede door de arbitrage, die niet altijd even sterk floot. Het duurde te lang voordat de heren van VTC Woerden zich kon herpakken en dat resulteerde in een verlies van 25-22.

De Woerdenaren begonnen set twee een stuk feller en enthousiaster en binnen de kortste keren stond een betere uitslag op het scorebord: 17-25.

Met de wetenschap dat concurrent VC Allvo een setje had laten liggen, was de winst nog belangrijker geworden. Met die gedachte gingen de Woerdense mannen weer goed van start en werd  een belangrijk punt in de strijd om het kampioenschap binnengehaald: 16-25.

Wellicht dat toen het gemak er een beetje insloop, want al snel moesten de coaches in de vierde set ingrijpen. Na een donderspeech, een wissel en een spannende slotfase, waarin de heren hard moesten werken, werd de overwinning behaald. Set- en matchpoints werden afgewisseld, maar VTC Woerden greep uiteindelijk de winst met 26-28.