De heren van de Valbovol-Thornax Combinatie (VTC) moesten aantreden tegen de reserves van US Volleybal, een van de grootste volleybalverenigingen van Amsterdam.

De eerste set wist de thuisploeg al snel een comfortabele voorsprong op te bouwen. De heren speelden een gedegen spelletje en wisten al snel op setpoint te komen (24-10). het ging bijn nog mis, maar Gelukkig waren de mannen op tijd bij de les: 25-18.

Ook de tweede set ging voortvarend van start, maar weer kwam VTC Woerden in de problemen aan het einde van de set. En weer was de pass de oorzaak.

De wissels moesten er ook aan te pas komen, maar uiteindelijk werd de set wel gewonnen met 25-19. Hoewel beide sets winnend werden afgesloten, was de uitslag niet tekenend voor het krachtsverschil. VTC Woerden was veruit de beste ploeg, maar bracht zichzelf elke keer in de problemen, maar met een aantal mooie service series werd de derde set en de winst veilig gesteld

Toen moest de belangrijke vierde set nog gespeeld worden, zodat VTC hun eerste positie op de ranglijst vast kon houden. Hoewel het spel weer niet spetterend was, werd er wel gewonnen: 25-22.

Foto’s: Henk Wit