Logo Volleybal 2AIRCOHEAT/VTC Woerden heeft afgelopen zaterdag een zwaarbevochten 2-3 overwinning behaald op de reserves van Spaarnestad. In Haarlem kwamen de Woerdense dames op een 2-1…

achterstand in sets, maar evenals vorige week zagen trainer/coach Krijn Verlek en Jos van der Pluijm hun team de winst in de vierde en vijfde set alsnog naar zich toetrekken. VTC boekte alweer zijn vijfde opeenvolgende competitiezege en neemt na zes duels een knappe vierde plaats in.

Spaarnestad toonde zich in de eerste set een geduchte tegenstander en trokken de set met 25-19 naar zich toe, maar de tweede set ging met 19-25 naar de bezoekers.

De derde set was de meest spannende. VTC kwam weliswaar met 12-14 voor, maar Spaarnestad ging uiteindelijk met de 26-24 setzege aan de haal. De Woerdens volleybalsters zaten niet bij de pakken neer en wonnen zowel de vierde set (18-25) als de beslissende vijfde met 9-15.

“Knap gedaan op karakter. We moesten ervoor vechten, het ging niet vanzelf. De service en blokkering moeten nog beter, maar positief was dat wij zeker in de laatste twee sets het passend heel goed overeind hielden,” keken Verlek en Van der Pluijm terug.