Afgelopen zaterdag 6 november speelden de dames van Quadrant Bouw VTC Woerden een belangrijke wedstrijd tegen directe concurrent Spaarnestad D2 in Haarlem. Een afwachtend begin werd met behulp van het Haarlemse publiek snel omgebouwd tot een vurige strijd. Met een 1-3 winst namen de Woerdense dames 4 punten mee naar huis, en stijgen daarmee naar een negende plek op de ranglijst.

De eerste set werd terughoudend en voorzichtig begonnen. VTC Woerden had zichzelf hoge druk opgelegd om deze wedstrijd te winnen. Naarmate de set vorderde kwamen de Woerdense dames steeds meer los, maar Spaarnestad liet hun grip op het spelletje niet los. De eerste set ging dan ook verloren met 25-16. 

Ook in de tweede set werd achter de feiten aangelopen, en keken de Woerdenaren steevast tegen 2 à 3 punten achterstand aan. Tot aan het moment dat het Haarlemse publiek zich er mee ging bemoeien; het onsportieve gedrag leek het vuur in de Woerdense formatie aan te wakkeren. In één serviceserie wist het team de achterstand om te bouwen naar een voorsprong van 17-21. Het verzet van de tegenstander brak en VTC Woerden dames 1 kreeg vleugels en sleepte de setwinst binnen met 22-25. 

De regie over het spelletje werd ook in de derde set geen moment uit handen gegeven. De Woerdense dames pakken al snel een voorsprong en met een sterke service, vlotte verdediging, goede spreiding en een vurige aanval wordt ook de derde set gewonnen, ditmaal met een overtuigende 17-25. Met 23-25 wint Woerden de belangrijke vierde set, en daarmee ook de wedstrijd. Aanstaande zaterdag 13 november spelen de dames weer een thuiswedstrijd om 18.30 uur tegen de nummer twee Vives D1