Logo Volleybal VTCAIRCOHEAT/VTC Woerden heeft afgelopen zaterdag de competitie hervat met een 1-3 overwinning op VSTS. De laatste officiële wedstrijd dateerde van 16 december van het…

vorige jaar (3-1 winst tegen Sovoco).

In de tussentijd oefende de Woerdense formatie nog wel tegen mede-tweede divisionist THOR (1-3 winst). In Bodegraven was het afgelopen zaterdag zeker niet één van de beste wedstrijden van het seizoen, maar uiteindelijk werden wel vier punten voor de ranglijst binnen gehaald. Op die ranglijst staat de formatie van trainer/coach Krijn Verlek en Jos van der Pluijm inmiddels op een gedeelde tweede plaats.

VSTS begon beduidend beter aan de wedstrijd dan de bezoekers uit Woerden. De thuisploeg zag dat de hoger geklasseerde tegenstander veel fouten maakte en niet in het eigen spel kwam. Dat resulteerde in 25-18 setwinst voor VSTS. In de tweede en derde set slaagden de bezoekers erin om in het middendeel afstand te nemen.

De tweede set eindigde in 22-25 en de derde in 19-25 winst. Het spel van de bezoekers werd gedurende de wedstrijd langzaamaan beter, terwijl het verzet van de thuisploeg naarmate het eind naderde brak. Met 11-25 ging de laatste set met overtuigend naar VTC Woerden.