Logo Volleybal VTCAIRCOHEAT/VTC Woerden heeft afgelopen zaterdagavond een prestatie van formaat geleverd door het om de tweede plaats strijdende US met 3-1 te verslaan. In de Thijs van…

der Polshal maakte de thuisploeg indruk door over vier sets verspreid maar liefst 27 punten meer te maken dan de Amsterdammers.

De bezoekers werden vanaf het eerste fluitsignaal onder druk gezet met diepe services en stuitten in hun aanval regelmatig op de sluitende blokkering van de thuisploeg. Daarnaast hield VTC Woerden het passend het gros van de wedstrijd overeind. Met de indrukwekkende cijfers van 25-10 werd de openingsset gewonnen.

In de tweede set beet US meer van zich af en kreeg het geleidelijk grip op het spel. De Amsterdammers zagen VTC Woerden in de slotfase nog heel dichtbij komen: 25-27. De thuisploeg liet in de derde set haar mentale kracht zien door niet bij de pakken neer te gaan zitten, maar juist hernieuwde energie aan te boren.

VTC Woerden was vastberaden om het thuispubliek niet alleen een leuke wedstrijd voor te schotelen, maar ook de winst te kunnen laten vieren. Met 25-21 trok de Woerdense formatie de derde set naar zich toe, om vervolgens in de vierde set met 25-15 ook aan het langste eind te trekken.