Logo Volleybal VTCAfgelopen zaterdag stond er voor de dames van AIRCOHEAT VTC Woerden opnieuw een uitwedstrijd op het programma. Ditmaal was Kalinko, de promovendus, de tegenstander.

In de eerste set ging VTC als een speer van start. Bij een 6-0 maakte Kalinko hun eerste punt. Daarna waren de Scheveningse dames niet langer onder de indruk en kwamen ze langzaamaan dichtbij en leken zelfs bij 20-19 richting de setwinst te gaan. Dat lieten de bezoeksters echter niet gebeuren. Er volgden een aantal mooi uitgespeelde punten, waardoor de set met 21-25 gewonnen werd. De tweede set lijkt op papier spannender dan het was.

Het ging lang gelijk op, tot het einde van de set waarin Woerden liet zien zorgvuldiger met de kansen om te kunnen gaan: 20-25 winst.

Om de derde set ook tot een goed einde te brengen, was het advies van coaches Joost Roede en Roy van Rees: “laat de druk en de chaos aan de overkant en wees geduldig”. VTC probeerde dit zo goed mogelijk uit te voeren en dat pakte goed uit: 20-25.

In de vierde set zakte Woerden terug. Er werd minder scherp gespeeld, foutjes slopen erin. Kalinko liet de kans niet voorbij gaan: 25-21, waardoor de einduitslag 3-1 werd in Woerdens voordeel.