Logo Volleybal VTCAIRCOHEAT/VTC Woerden heeft afgelopen zaterdag een 3-1 overwinning behaald op VSTS uit Bodegraven. De thuisploeg haalde zodoende de eerste vier punten binnen voor de ranglijst…

na de 4-0 nederlaag van vorige week tegen titelkandidaat Inter Rijswijk. In de eerste set bleef VTC Woerden telkens aan de goede kant van de score en werd de set met 25-20 gewonnen. De bezoeksters uit Bodegraven wonnen de tweede set met 22-25.

In de derde en vierde set was de thuisploeg voor het objectieve oog de betere ploeg, maar werden voordelige marges van vijf, zes punten soms bijna of volledig verspeeld.

Zo startte VTC Woerden de derde set met een 7-1 voorsprong en liet het VSTS geen schijn van kans en werd de set uiteindelijk afgesloten 25-20. De vierde set eindigde met 25-21 in het voordeel van de Woerdense dames. 

“Met 4-0 hadden we echt tevreden kunnen zijn. Dat we een set verliezen, voelt toch een beetje als een kater,” was het coachduo Krijn Verlek en Jos van der Pluijm eerlijk na afloop. “Tegelijkertijd is de eerste winst een feit en zijn we van de nul af. Die druk is in ieder geval weg,”.