Logo Volleybal VTCAIRCOHEAT/VTC Woerden heeft afgelopen zaterdag een nederlaag geleden tegen de reserves van PDK Huizen. Eerder dit seizoen won de formatie van trainer/coach Krijn Verlek…

en Jos van der Pluijm met 4-0 van dezelfde tegenstander, maar toen ontbrak een deel van de speelsters bij de nummer vijf van de ranglijst. PDK Huizen haalt het gros van de punten in thuiswedstrijden en verloor in eigen hal alleen nog maar met 2-3 van koploper Inter Rijswijk.

In de eerste set speelde VTC Woerden zich naar een 24-26 setwinst, mede dankzij een aantal acties van Jill Bouterse. In de tweede set herstelde de thuisploeg het evenwicht rekende ze met 25-19 af met VTC Woerden. De derde set leek zich lang volgens hetzelfde scenario te gaan geschieden, maar de Woerdense dames kwamen via 23-25 op een 1-2 voorsprong in sets.

Wie dacht dat het verzet van de thuisploeg gebroken was, kwam bedrogen uit. PDK Huizen startte namelijk opnieuw beter en trok met 25-19 aan het langste eind. Ook de vijfde set werd een prooi voor de thuisploeg die met 15-11 hun zesde overwinning in zeven thuiswedstrijden kon bijschrijven.