Afgelopen zaterdag vertrokken de dames van VTC Woerden naar Nieuwegein voor de wedstrijd tegen NVC. Beide teams zijn de hekkensluiters in de Tweede Divisie en konden de punten dus goed gebruiken. Het werd een wisselvallige wedstrijd die eindigde in een 3-2 verlies voor de Woerdense dames.

De eerste set van de wedstrijd werd gespannen begonnen. De Woerdensen kwamen al snel onder druk en de vele uitservices (van beide ploegen) tekenden de eerste set, die verloren ging met 25-20.

Ook in de tweede set kwam VTC snel op achterstand. Gelukkig wisten de bezoekers eindelijk druk uit te oefenen op de Nieuwegeinse ploeg en wonnen de tweede set met 13-25.

Helaas verdween deze druk in de derde set weer. Al snel was een achterstand van 5-12 de realiteit en ging de set verloren met 25-19. In set vier vocht de Woerdense ploeg zich terug in de wedstrijd en schreven de set met 18-25 op hun naam.

Er kwam een beslissende vijfde set aan te pas om de winnaar van de wedstrijd te bepalen. VTC Woerden kon het niveau van de vorige set niet vasthouden, terwijl NVC dat wel kon. De vijfde set ging verloren met 15-9 en de wedstrijd met 3-2.