Logo Volleybal VTCNa de ongelukkige competitiestart wisten de dames van Aircoheat/VTC Woerden afgelopen zaterdag in Amsterdam met duidelijke cijfers te winnen van de reserves van US…

(Universitaire Sportvereniging).

Het was vanaf het begin duidelijk dat de dames van Woerden geleerd hadden van het verlies tegen Keistad vorige week. Na enkele nerveuze punten begon het Woerdense team langzaam haar draai te vinden.

VTC wist met goed spel, al kwam het team nooit echt in de ‘flow’, een 2-0 voorsprong in sets op te bouwen via de setstanden 20-25, 16-25.

De concentratie en daarmee de servicedruk en het harde werken, van de eerste twee sets verslapte wat aan het begin van de derde set. US kon wat punten uitlopen en dat was aan het eind van de set niet meer in te halen voor VTC. De set moest worden prijsgegeven met 25-15.

Het spel in de eindfase van de 3e set was gelukkig wel weer op peil en werd in de 4e set doorgetrokken en konden de Woerdense bezoekers vier belangrijke punten, een mentale opsteker en de wedstrijd binnenhalen via 13-25.