Logo De MeernVorige week ontving voorzitter van de jeugdcommissie Van Veldhuizen van voetbalvereniging De Meern het certificaat Jeugdopleiding uit handen van KNVB-ambassadeur Hans Buitenhuis.

Daarmee heeft De Meern de status Regionale Jeugdopleiding gekregen als bewijs dat de jeugdopleiding van de club voldoet aan de hoge kwaliteitseisen van het Kwaliteit & Performance Programma van de KNVB. Dit programma van de KNVB is bedoeld om verenigingen te ondersteunen met (voetbaltechnisch) jeugdbeleid.

Niet alleen is deze regionale status binnen het Kwaliteit & Performance Programma het hoogst haalbare niveau voor een amateurvoetbalvereniging, maar het bijzondere karakter van deze onderscheiding maakt tevens dat slechts 32 van de ruim 3000 voetbalclubs in Nederland de status Regionale Jeugdopleiding hebben.

Na het behalen van de Rinus Michels Award in 2013 (Jeugdopleiding van het jaar van het Nederlands amateurvoetbal) is dit een bevestiging dat De Meern over een toonaangevende jeugdopleiding met regionale uitstraling beschikt.