‘Samen verbinden door te sporten’. Dat is wat wij, Bas Overboom, Robin van den Wijngaard en Stan van Scheppingen willen bereiken met WeFiSports. Een eigen onderneming waarbij mensen vrijblijvend kunnen sporten, zonder dat zij ergens aan vast zitten. De eerste sporttrainingen hebben al plaats gevonden en de huidige deelnemers zijn razend enthousiast.

Wij kennen elkaar vanuit onze Sportkunde opleiding aan de Haagse Hogeschool. Vanuit onze opleiding hebben wij de opdracht gekregen om een businessplan te schrijven over een zelfbedacht concept. Al snel kwamen wij tot de conclusie dat we iets op willen zetten, wat laagdrempelig dient te zijn en waarbij mensen niet vast hoeven te zitten aan een abonnement. 

Op deze manier zijn wij tot WeFiSports gekomen. Een platform waarbij mensen de keuze hebben aan een grote diversiteit van sporten en daarnaast de vrijblijvendheid, wat inhoudt dat mensen zelf kunnen beslissen hoe vaak zij bij WeFiSports willen sporten. Zo willen wij mensen in aanraking laten komen met diverse sporten. Daarnaast willen we iedereen laten sporten op zijn of haar niveau en mensen zelf laten beslissen of ze dit eenmalig, maandelijks, wekelijks of meerdere keren per week doen. Daarom zitten mensen bij WeFiSports niet vast aan een abonnement.

‘Flexibel en vrijblijvend kunnen sporten vinden wij enorm belangrijk’

Omdat wij zelf uit Woerden en omgeving komen, hebben wij besloten om het concept in Woerden op te starten. De afgelopen maanden zijn wij bezig geweest met het opzetten van een pilot, de zogenoemde ‘WeFiSports Experience’. De Experience bestaat uit een sportprogramma van zes weken, waarbij twee keer per week een sportmoment aangeboden wordt. De sporten die hierin worden aangeboden, bestaan uit tennis, bootcamp, hardlopen en hiit. Elke sport wordt aangeboden door een andere trainer en gegeven op diverse locaties in Woerden. Denk hierbij aan het Wijkpark Molenvliet, het Brediusbos, het Cattenbroekerstrand en tennisvereniging VEP. De inschrijvingen voor de Experience zaten al snel vol, waardoor wij hebben besloten om meer deelnemers dan van tevoren gedacht toe te laten. 

Nu de Experience bijna ten einde loopt, gaan wij verder met het aanbieden van diverse trainingen in Woerden. In deze trainingen willen wij bovenstaande sporten terug laten komen en dit uitbreiden met meer sporten en meer trainers. Het sportaanbod is te vinden via www.wefisports.nl en ook hebben wij een eigen Facebook en Instagrampagina, onder de naam WeFiSports. 

Wij kunnen niet wachten om dit voort te zetten en hopen dit in de toekomst uit te breiden naar meerdere gemeentes in Nederland. Op deze manier willen wij het sportplatform in Nederland worden, waar vraag en aanbod bij elkaar komt.

Ben jij nu geënthousiasmeerd, bekijk dan onze website www.wefisports.nl