Logo Voetbal 9 Het eerste Groene Hart Walking Football Toernooi is prima geslaagd. Ondanks de stevige wind en soms wat gespetter werd er door de negen deelnemende teams heerlijk…

gevoetbald op de velden van de v.v. Kamerik. De organisatie was in handen van het Beweegteam Woerden, in samenwerking met Sportlust, Kamerik en  Hertha uit Mijdrecht en die hadden werkelijk alles goed voor elkaar weten te boksen.

Walking Football wordt gespeeld op een kwart van een voetbalveld en kleine doeltjes met 6 spelers tegen 6. Men mag niet rennen en duwen en er zijn geen keepers. Deze aanpassingen maken het voor 60-plussers, die vanwege mogelijke fysieke beperkingen niet kunnen deelnemen aan het traditionele voetbal, weer mogelijk om een balletje te trappen.

De onderlinge sfeer was goed en er zijn geen blessures gevallen. De deelnemende teams leverden beurtelings een scheidsrechter voor de wedstrijden en er werd in twee poules gestreden om de Groene Hart Cup. Uiteindelijk streden de poulewinnaars om de titel.

FC Utrecht won deze finale met 2-0 van DVC uit Didam en werd niet alleen toernooiwinnaar, maar ging ook met de cup terug naar de Galgenwaard.

Foto’s: Anno Visser