Logo Voetbal 3 Onlangs organiseerde voetbalvereniging JSV uit Nieuwegein de eerste editie van het Walking Football Lentetoernooi. Onder de zestien deelnemers ook Sportlust ’46…

met het Walking Football team.

De eerste wedstrijden verdeeld over vier velden begonnen klokslag om tien uur. Ieder team speelde in de poulefase drie wedstrijden van een kwartier met een tussenpose van twintig minuten.

Sportlust ’46 speelde in een poule met JSV, IJFC en Houten. Onder de overige teams bevonden zich ook ploegen als SC Feyenoord, FC Utrecht, Geinoord, Unitas, Kamerik en Blauw-Geel.

Sportlust behaalde de finale tegen Feyenoord. Na een gelijke stand in zowel de wedstrijd als de verlenging won Sportlust uiteindelijk met strafschoppen. Vriendenschaar behaalde de derde plaats ten koste van FC Utrecht.

Het team van Sportlust bestond uit Dirk van de Bovenkamp, Bert Eskes, Frans Lok, Jan van Mouwerik, Jaap Koningen, Joop van Wijk en Gert van Oudenallen. Deze oude rotten stonden onder de bezielende coaching van Eliah Lok die zijn jongens de gehele dag in toom diende te houden.

Tot slot kreeg Sportlust onder luid applaus de wisselbeker uitgereikt door de voorzitter van JSV.

Foto: Sportlust ’46
14 sportlust